Peuteropvang 2 – 4 jaar

Groepen

Op maandag t/m vrijdag (vrijdag m.i.v. 5 april ’19) is er peuteropvang voor kinderen vanaf 2 jaar. Er kunnen maximaal 16 kinderen per dagdeel worden opgevangen. Per 7 kinderen is 1 pedagogisch medewerker aanwezig.

De peuteropvang valt onder de wet kinderopvang. Dit betekent dat u als ouder/verzorger de kosten kunt indienen bij de belastingdienst/toeslagen.

Flexibele uren

  • De vaste uren zijn van 8.45 – 11.15 uur. (geldt tot 16-8-’19)
  • Daarnaast kunt u tussen 8.00 – 13.45 uur extra opvanguren aanvragen. (geldt tot 16-8-’19)
  • Geopend tijdens schoolweken. Opvang in vakanties is mogelijk (bij min. 4 kinderen)

U kunt de opvangdagen geheel flexibel inplannen. Om het proces van aanvraag en accorderen soepel te laten verlopen, ontvangt u elk kwartaal een e-mail met de vraag om de gewenste opvangdagen voor het komende kwartaal aan te vragen. Zo bent u tijdig op de hoogte of de aanvraag akkoord is en wij kunnen de personeelsplanning in orde maken. (geldt tot 16-8-’19)

 

LET OP: M.i.v. 19-8-’19  wijzigingen bij de peuteropvang

  • De vaste uren zijn van 8.45 – 11.45 uur.
  • U hebt daarnaast 2 uitbreidingsmogelijkheden:   In de ochtend starttijd om 8.00 uur. In de middag eindtijd tot 13.30 uur, incl. broodmaaltijd.
  • Opvang tijdens vakanties is mogelijk (bij min.  4 kinderen)

 

Activiteiten

Na het brengen van de kinderen is er mogelijkheid tot spel of activiteit. Binnen kunnen dit activiteiten zijn zoals: knutselen, lezen, tekenen, kleien, spelen. We gaan met de kinderen veel naar buiten, ook als het minder goed weer is. Naar de koeien, kippen, konijnen. In de regen in de regenplassen stampen (wel met regenpakjes en laarzen aan) Beestjes zoeken in de tuin. Een wandeling met de grote buggy bus. Hoe fijn is het om de kinderen zo te zien genieten!

Halverwege het dagdeel wordt er gezamenlijk fruit gegeten en iets gedronken. Kinderen die langer blijven op de peuteropvang eten rond 12.15 uur natuurlijk een boterham mee.

Actuele opvangmogelijkheden Peuteropvang

Er zijn iedere dag plaatsen beschikbaar.