Laatste nieuws

Op deze pagina wordt u op de hoogte gehouden van nieuwtjes bij Kinderopvang Tierelier. Kijk ook op onze Facebook pagina voor nieuwtjes en foto’s.

 

Zelf verse melk tappen bij de boer

Al wandelend, op de fiets of onderweg tussen Oisterwijk en Tilburg? Vanaf 7 oktober kunt u bij Tierelier zelf melk tappen. Verser, beter en lekkerder kan het niet. Doordat de melk lokaal geproduceerd wordt, bespaart dat ook nog eens voedselkilometers. Goed voor het milieu.

De melktap is dagelijks geopend van 7.15 uur tot 20.00 uur. De melk kost €1,20 per liter. Prima betaalbaar. Flessen zelf meenemen of los te koop. Afrekenen kan zowel met pin als contant.

 

Contact met het boerenbedrijf
Het is een landelijke tendens om producent en consument steeds dichter bij elkaar te brengen. Daar speelt Tierelier op in. Jan: “We runnen hier een kinderopvang én een melkveebedrijf. Wij zagen in coronatijd steeds meer mensen langs het bedrijf fietsen. En ook even stoppen. De kalfjes die langs het fietspad stonden, genoten van al die aandacht. Voortaan kunnen we bij de koffie in gesprek, bijvoorbeeld over onze bedrijfsvoering.”

Diervriendelijk voor een eerlijke prijs
Zoon Arjan verdiept zich in een innovatief diervriendelijk stalsysteem en verheugt zich erop om op termijn zo’n nieuwe stal te kunnen openen.

Arjan: “We werken dan diervriendelijk voor een eerlijke prijs. Zo versterken we ons bestaansrecht in de toekomst.”

 

Coronavirus

Update 13-8-2020

Vanwege gezondheidsrisico’s wordt het afgeraden om op vakantie te gaan naar ‘oranje landen’ en voor ‘rode landen’ geldt een negatief reisadvies. Ouders en kinderen die terugkomen uit een land met een oranje of rood reisadvies vanwege het coronavirus, worden dringend geadviseerd om 14 dagen in quarantaine te blijven.  Lees meer in dit   artikel   over welke maatregelen per leeftijdscategorie worden gehanteerd. 

               

Het corona protocol staat achter de ouders login. (1-8-2020)

 

Diploma GPM4 op zak (26-6-20)

Colet, Els, Linda en Pleun hebben, de afgelopen 2 jaar, de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker gedaan. Daarin wordt verdieping gegeven in de ontwikkeling van het kind. Zo kunnen we de kinderen op Tierelier nog beter begeleiden. We zijn supertrots dat ze dit naast hun werk en privéleven hebben gedaan want het was wel even bikkelen. Het harde werken wordt beloond want Colet, Els, Linda en Pleun zijn allemaal geslaagd!! Proficiat!!

 

——————————————————————————————————————————————————————-

 

 

 

Risicovol spelen en kindveiligheid

Door het ervaren van risicovolle situaties tijdens risicovol spelen, ontwikkelen kinderen risicocompetenties: ze leren risico’s inschatten en ontwikkelen cognitieve vaardigheden om de juiste afwegingen te maken wanneer een risicovolle situatie zich opnieuw voordoet....

Lees meer
Certificaat

Certificaat

We zijn trots op het feit dat in 2019 geen geschillen zijn ingediend bij de Geschillencommissie Kinderopvang.

Lees meer

Finlandreis

Samen met onze partners van Kindercampus Pannenschuur hebben Jan, Ingrid en Mariëtte  de week na de meivakantie een inspirerende studiereis naar Finland gemaakt! We zijn op bezoek gegaan bij drie scholen en drie kinderopvanglocaties. Daarnaast hebben we...

Lees meer
Samenwerkingsproject Pannenschuur

Samenwerkingsproject Pannenschuur

Samen met de leden van de stuurgroep, het bestuur, de oudercommissie en de medezeggenschapsraad is de intentieformulering voor het samenwerkingsproject opgesteld. Dit document omschrijft kort de aanleiding, de intentie en een aantal uitgangspunten van de...

Lees meer