Buitenschoolse opvang

Groepen

De BSO bestaat uit vier groepen:

  • Buitenbengels, 30 kinderen van ±8 tot 13 jaar
  • Dorsvlegels, 20 kinderen van ±6 tot 13 jaar
  • Pimpelmezen, 20 kinderen van 4 tot ±9 jaar
  • Woelratten, 20 kinderen 4 tot ±6 jaar

Per 10 kinderen is 1 pedagogisch medewerker aanwezig.

Welke scholen

De kinderen worden vanaf school in Oisterwijk, Berkel-Enschot opgehaald door taxi Korthout. Dit geldt ook voor de volgende scholen in Tilburg: Armhoefse Akker, De Spreekhoorn, Panta Rhei, Tiliander. Het taxivervoer gaat in opdracht van Kinderopvang Tierelier. Als uw kinderen op een andere school zitten, kan het vervoer en de kosten daarvan in overleg geregeld worden.

Activiteiten

De kinderen worden in een vaste groep ontvangen in een eigen ruimte. Na wat lekkers kunnen ze zelf bepalen wat ze willen gaan ondernemen. Er worden diverse activiteiten aangeboden. Dit kunnen binnen activiteiten zijn zoals knutselen, een spelletje spelen, lezen, kleien. Daarnaast worden er buiten tal van activiteiten aangeboden.

Buitenactiviteiten

  • Grote ontdektuin van ruim 15.000 m2
  • Grote zandberg waar met meerdere kinderen gespeeld kan worden.
  • Waterelementen zoals een lopend riviertje waar de fantasie wordt geprikkeld.
  • Genieten van de zon en buitenlucht tijdens het spelen en op de zelfgemaakte zitplekken. De kinderen krijgen de mogelijkheid om deze plaatsen zelf te bedenken en te maken.
  • De vuurkorf kan onder begeleiding aangemaakt worden, waarna we samen kunnen genieten van de warmte die vrijkomt.
  • Hutten bouwen en timmeren in de bouwkeet.

Dieren

Kinderen kunnen behoefte hebben om te zorgen. Dit kan in de vorm zijn van het voederen van dieren, eieren rapen bij de kippen of het hok leegmaken en weer nieuw stro in doen.

Moestuin

Kinderen die het leuk vinden, kunnen in een moestuintje van alles verbouwen. Ze kunnen zelf bepalen welke groenten of planten ze willen kweken en kijken wanneer deze gezaaid moeten worden, hoeveel water ze moeten hebben en wanneer de oogst plaatsvindt. Het kan ook zijn dat een ouder kind het leuk vindt om dit te begeleiden.

Op deze manier krijgen de kinderen respect voor plant en dier. Maar vooral ook respect voor de mens. Om samen te spelen, iets op te laten groeien en te verzorgen, hebben we elkaar nodig!

Bij het lezen van deze activiteiten, begrijpt u dat de buitenruimte van de BSO continu verandert. We luisteren naar de behoefte van de kinderen. Als deze praktisch uitvoerbaar is, zullen we zeker proberen om dat te realiseren. Zo’n ontdektuin heeft ook tijd nodig om te groeien. Het stimuleert om na te denken en te vertellen wat ze bezig houdt. Dit maakt het spelen na schooltijd extra leuk bij Kinderopvang Tierelier!

Openingstijden van de BSO:

Ma, di, do van eindtijd school tot 18.30 uur

Woe en vr van eindtijd school tot 18.15 uur

Actuele opvangmogelijkheden BSO

We informeren u graag naar de beschikbare plaatsen. Voor vragen over de eerstvolgende beschikbare mogelijkheden kunt u een e-mail sturen naar kindplanning@kinderopvangtierelier.nl 

Informatie betreft contractmogelijkheden.

Informatie betreft vriendjes naar de BSO.

Overzicht vakanties en studiedagen per school 2019-2020 Dit zijn de vakanties en studiedagen van scholen die vlak voor de zomervakantie 2019 door de scholen zijn doorgegeven. Mocht u andere informatie betreft data hebben, dan stellen we het op prijs als u dit aan ons meldt.