Buitenschoolse opvang

Groepen

De BSO bestaat uit vier groepen:

 • Buitenbengels, 30 kinderen van ±8 tot 13 jaar
 • Dorsvlegels, 20 kinderen van ±6 tot 13 jaar
 • Pimpelmezen, 20 kinderen van 4 tot ±9 jaar
 • Woelratten, 20 kinderen 4 tot ±6 jaar

Per 10 kinderen is 1 pedagogisch medewerker aanwezig. Ieder kind heeft een eigen mentor, die jaarlijks een observatie zal schrijven. Daarnaast kunt u altijd bij hem of haar terecht voor vragen en/ of bijzonderheden. 

Welke scholen

De kinderen worden vanaf school in Oisterwijk, Berkel-Enschot opgehaald door taxi Korthout. Dit geldt ook voor de volgende scholen in Tilburg: Armhoefse Akker, Auris Florant (voorheen Spreekhoorn), Panta Rhei, Tiliander. Het taxivervoer gaat in opdracht van Kinderopvang Tierelier. Als uw kinderen op een andere school zitten, kan het vervoer en de kosten daarvan in overleg geregeld worden.

Activiteiten

De kinderen worden in een vaste groep ontvangen in een eigen ruimte. Na wat lekkers kunnen ze zelf bepalen wat ze willen gaan ondernemen. Er worden diverse activiteiten aangeboden. Ieder kind krijgt een eigen naam- kaartje, waarmee er op het bord in de hal kan worden aangegeven wat hij of zij wil gaan doen. Er kan altijd gewisseld worden van activiteit. We leren uw kind om hun naamkaartje op te hangen bij de activiteit waar zij op dat moment mee bezig zijn, zodat u en de haldienst weten waar hij of zij is.

Er worden verschillende activiteiten aangeboden zoals knutselen, een spelletje spelen, lezen, kleien, gezellig met elkaar kletsen. Ook worden er regelmatig kookactiviteiten aangeboden. Daarnaast worden er buiten tal van activiteiten aangeboden.

Buitenactiviteiten

 • Grote ontdektuin van ruim 15.000 m2
 • Grote zandberg waar met meerdere kinderen gespeeld kan worden.
 • Waterelementen zoals een lopend riviertje waar de fantasie wordt geprikkeld.
 • Genieten van de zon en buitenlucht tijdens het spelen en op de zelfgemaakte zitplekken. De kinderen krijgen de mogelijkheid om deze plaatsen zelf te bedenken en te maken.
 • De vuurkorf kan onder begeleiding aangemaakt worden, waarna we samen kunnen genieten van de warmte die vrijkomt of van wat lekkers wat is klaargemaakt op het vuurtje. 
 • Hutten bouwen in het groen en timmeren in de bouwkeet.

Dieren

Kinderen kunnen behoefte hebben om te zorgen. Dit kan in de vorm zijn van het voederen van dieren, eieren rapen bij de kippen of het hok leegmaken en weer nieuw stro in doen.

Moestuin

Kinderen die het leuk vinden, kunnen in een moestuintje van alles verbouwen. Ze kunnen zelf bepalen welke groenten of planten ze willen kweken en kijken wanneer deze gezaaid moeten worden, hoeveel water ze moeten hebben en wanneer de oogst plaatsvindt. Het kan ook zijn dat een ouder kind het leuk vindt om dit te begeleiden.

Op deze manier krijgen de kinderen respect voor plant en dier. Maar vooral ook respect voor de mens. Om samen te spelen, iets op te laten groeien en te verzorgen, hebben we elkaar nodig!

Bij het lezen van deze activiteiten, begrijpt u dat de buitenruimte van de BSO continu verandert. We luisteren naar de behoefte van de kinderen. Als deze praktisch uitvoerbaar is, zullen we zeker proberen om dat te realiseren. Zo’n ontdektuin heeft ook tijd nodig om te groeien. Het stimuleert om na te denken en te vertellen wat ze bezig houdt. Dit maakt het spelen na schooltijd extra leuk bij Kinderopvang Tierelier!

Openingstijden van de BSO:

Ma, di, do van eindtijd school tot 18.30 uur

Woe en vr van eindtijd school tot 18.15 uur

Actuele opvangmogelijkheden BSO

We informeren u graag naar de beschikbare plaatsen. Voor vragen over de eerstvolgende beschikbare mogelijkheden kunt u een e-mail sturen naar kindplanning@kinderopvangtierelier.nl 

Informatie betreft contractmogelijkheden.

Informatie betreft vriendjes naar de BSO.

Studiedagen

 • Opvang voor studiedagen van scholen kunt u via de ouders login of App zelf aanvragen (minimaal 2 maanden van te voren) De tijden hiervoor zijn standaard vanaf 7.15u, tot einde schooltijd. Vanaf de tijd dat uw kind bij ons zou zijn op schooldagen, heeft u reeds betaald. Als uw kind normaal niet op de desbetreffende dag bij Tierelier komt, dan zijn de tijden op ma/di/do een dag van 7.15u-18.30u en op wo/vr van 7.15u-18.15u.
 • Als er een vakantiecontract is, worden de uren verrekend en anders worden ze gefactureerd op de eerstvolgende factuur.

Klik voor een overzicht van vakanties en studiedagen per school 2020-2021 Dit zijn de vakanties en studiedagen van scholen die vlak voor de zomervakantie 2020 door de scholen zijn doorgegeven. Mocht u andere informatie betreft data hebben, dan stellen we het op prijs als u dit aan ons meldt.