Peuteropvang

Peuteropvang is voor kinderen vanaf 2 jaar. Er kunnen maximaal 14 kinderen per dagdeel worden opgevangen. Per 7 kinderen is 1 pedagogisch medewerker aanwezig.

De peuteropvang valt onder de wet kinderopvang. Dit betekent dat u als ouder/verzorger de kosten kunt indienen bij de belastingdienst/toeslagen.

Activiteiten en ervaringsgericht leren

Doordat kinderen, op basis van persoonlijke interesses, activiteiten aangeboden krijgen, wordt de ontwikkeling gestimuleerd. Zij mogen experimenteren en ontdekken, waardoor ze vaardig en zelfstandig worden. En dit allemaal, omdat ze écht kind mogen zijn.

Er wordt kennis gemaakt met uitdagende, natuurlijke materialen en activiteiten, waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurelementen water, vuur, lucht en aarde. Hierdoor worden ze spelenderwijs gestimuleerd om nieuwe dingen te ontdekken en nieuwe vaardigheden te leren. Op deze manier leren de kinderen door ervaringen, welke ze meenemen in hun verdere leven.

Wanneer

Momenteel hebben we op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag een peuteropvang groep.

U kunt de opvangdagen geheel flexibel inplannen. Om het proces van aanvraag en accorderen soepel te laten verlopen, ontvangt u elk kwartaal een e-mail met de vraag om de gewenste opvangdagen voor het komende kwartaal aan te vragen. Zo bent u tijdig op de hoogte of de aanvraag akkoord is en wij kunnen de personeelsplanning in orde maken.

Dagindeling

Bij het brengen van de kinderen worden ze verwelkomt, waarna er mogelijkheid is tot spel of activiteit. Hierbij wordt uitgegaan van de behoefte van het kind. De activiteiten worden zoveel mogelijk afgestemd op de behoeftes en interesses van de kinderen.  De sfeervolle ingerichte groepsruimte, de veilige buitentuin, de uitstapjes naar de kalfjes, de professionele en gediplomeerde begeleiding, zijn allen aspecten die zorgen voor een bijzondere peuteropvang. Halverwege het dagdeel wordt er gezamenlijk fruit gegeten en iets gedronken. Kinderen die langer blijven op de peuteropvang eten rond 12.15 uur natuurlijk een boterham mee.